Kotisivu | Yhteystiedot

Biologian ja ympäristöalan asiantuntijapalvelut

Sivu SuomeksiFI | ENPage in English

Henkilöstö

BIONAUTIT

Yhdessä on enemmän kuin yksin. Bionauttien vahvuus on yhteistyö.

A picture of the Bionautit scientific team

Bionautit on suomalainen osuuskuntamuotinen yritys, joka tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa asiantuntemusta mikrobiologian ja biologian alalla

Leena Räsänen

Leena Räsänen

Leena on mikrobiologi (MMT), jonka erikoisala on kasvien kasvua edistävät maabakteerit. Mikroskooppi-maailman lisäksi tietoa on kertynyt myös maapallotasolta. Kehitysmaiden ruokaturvaa vaarantavat ja aavikoitumista edistävät prosessit, maaperän köyhtyminen, suolaantuminen, eroosio, metsäkato ja ilmastonmuutos, niiden syyt ja torjuntaehdotukset kuuluvat Leenan kokemuspiiriin.

Leenan taustana on pitkä tutkijaura Helsingin yliopistossa. Hänellä on laaja tietämys ympäristön bakteereista, niin geeni- solu- kuin populaatiotasolla. Myös kasvimaailma on tuttu. Leena hallitsee mikrobiologisten ja molekyylibiologisten menetelmien ohella myös kasvi- ja maa-analytiikkaa, bioinformatiikkaa sekä aineistojen tilastollisen käsittelyn. Projektien suunnittelu ja toteutus sekä opiskelijoiden ja tutkijoiden opetus ja ohjaus on ollut luonnollinen osa työtä.

Leena kaynnisti Puolassa (2012-2013, Institute of Soil Science & Cultivation, Pulawy) DNA-laboratorion toiminnan ja opetti molekyylibiologian menetelmiä mikrobiologian laitoksen henkilöstölle. Yritysmaailma avautui ympäristöalan yritysten kansainvälinen hankehallinta- ja kumppanuuskoulutuksen aikana v. 2011, jolloin mm. yritysten projektihallinto, kestävä yhdyskuntasuunnittelu sekä vesi- ja jätehuolto tulivat tutuiksi. Hän on ymmärtänyt: Maa on loppujen lopuksi niin pieni paikka, että selviytyäksemme, meidän on huolehdittava sekä toisistamme että ympäristöstämme.