Kotisivu | Yhteystiedot

Biologian ja ympäristöalan asiantuntijapalvelut

Sivu SuomeksiFI | ENPage in English

Henkilöstö

BIONAUTIT

Yhdessä on enemmän kuin yksin. Bionauttien vahvuus on yhteistyö.

A picture of the Bionautit scientific team

Bionautit on suomalainen osuuskuntamuotinen yritys, joka tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa asiantuntemusta mikrobiologian ja biologian alalla

Kaisa Haukka

Kaisa Haukka

Kaisa on mikrobiologian dosentti (MMT), jolla on monipuolista kokemusta mikrobiologisista tutkimusprojekteista. Kaisa on tutkinut hernekasvien typensitojabakteereita niin Suomessa, USA:ssa (University of Tennessee) kuin Englannissakin (University of York). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella Kaisa perehtyi ruokamyrkytysbakteerien esiintymiseen ihmisissä, elintarvikkeissa ja ympäristössä. Helsingin yliopistossa Kaisa tutki ympäristöbakteerien genetiikkaa ja ekologiaa sekä omiikka-menetelmin sinileviä, joten hän hallitsee rutiinimenetelmien lisäksi myös tieteen eturintaman mikrobiologiset tutkimusmenetelmät.

Hän on ohjannut opinnäytetöitä ja pitänyt luento- ja laboratoriokursseja sekä hankkinut myös pedagogista koulutusta. Kaisalla on johtamis- (JET) ja akkreditointiosaamista sekä osaamista tutkimuksen strategisesta suunnittelusta. Uusien tutkimusprojektien ideointi, verkostoituminen, rahoituksen hankkiminen, budjetointi, aikataulutus ja työntekijöiden ohjaus saavat hänet heittäytymään yhä uusien mikrobiologisten kysymysten pariin.

Jatkuvana innoittajana on säilynyt yhteistyö kehitysmaiden tutkijoiden kanssa. Hän mm. johti nelivuotista yhteistyöprojektia Burkina Fasossa. Kaisan tavoitteena on erityisesti eurooppalais-afrikkalaisen tutkimusyhteistyön vankka erikoisasiantuntiuus. Hän haluaa että kehitysmaiden tutkijat pääsevät osaksi maailmanlaajuista tutkijoiden yhteisöä ja voivat tasaveroisina osallistua globaalien ympäristö- ja terveysongelmien ratkaisemiseen.