Kotisivu | Yhteystiedot

Biologian ja ympäristöalan asiantuntijapalvelut

Sivu SuomeksiFI | ENPage in English

Henkilöstö

BIONAUTIT

Yhdessä on enemmän kuin yksin. Bionauttien vahvuus on yhteistyö.

A picture of the Bionautit scientific team

Bionautit on suomalainen osuuskuntamuotinen yritys, joka tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa asiantuntemusta mikrobiologian ja biologian alalla

Johanna Rinta-Kanto

Johanna Rinta-Kanto

Johanna on mikrobiekologian dosentti (PhD) ja erikoistunut erityisesti vesien (talous, järvi- ja merivesi) sekä metsämaan mikrobiyhteisöjen tutkimiseen. Tutkimuksissaan hän selvittää miksi juuri tietyt mikrobit viihtyvät ympäristössään ja miten mikro-organismit vaikuttavat makroskaalan tapahtumiin.

Hän on työskennellyt tutkijana sekä Yhdysvalloissa että Suomessa ja tehnyt opetustyötä yliopiston erilaisilla kursseilla (lue lisää http://tinyurl.com/jrintakanto ).

Hän on myös tehnyt vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten tiedekasvatuksen parissa. Johanna on täydentänyt koulutustaan yliopistopedagogiikan opinnoilla ja opiskelemalla ympäristöasioden hallinnointia.

Tutkija-Johanna on omimmillaan tehdessään tieteellistä salapoliisin työtä, joka edellyttää sopivien menetelmien löytämistä ja kehittämistä, johtolankojen haalimista ja tietojen yhdistämistä jotta vastaus isompaan kysymykseen selviää. Häntä kiinnostavat moniteteiset projektit, joissa kaivataan ennakkoluulotonta ja luovaa tieteellistä ajattelua. Johanna haluaisi tuoda tieteen ja tutkimuksen lähemmäksi arkielämää tekemällä yhteistyötä eri alojen osaajien kanssa.