Kotisivu | Yhteystiedot

Biologian ja ympäristöalan asiantuntijapalvelut

Sivu SuomeksiFI | ENPage in English

Henkilöstö

BIONAUTIT

Yhdessä on enemmän kuin yksin. Bionauttien vahvuus on yhteistyö.

A picture of the Bionautit scientific team

Bionautit on suomalainen osuuskuntamuotinen yritys, joka tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa asiantuntemusta mikrobiologian ja biologian alalla

Christina Lyra

Christina Lyra

Christina on molekyyli-/mikrobiologi (FT, dosentti), jonka erikoisalaoja ovat monitieteinen tutkimus ja erilaisten pieneliöiden tuntemus syvissä sedimenteissä piilottelevista mikrobeista vesistöissämme kukkiviin sinileviin. Hän on muun muassa tutkinut uimavesien sinilevien ihmisille aiheuttamia haittoja Suomen ympäristökeskuksessa.

Hän on opettanut useilla eri laboratorioalan kursseilla ja myös vastuussa biotekniikan keksintöjen kaupallistamisen opetuksesta. Hän on ollut mukana kehittämässä yliopistoa yrityshenkisempään suuntaan. Projekteja ja tutkimusmenetelmiä on reppuun kertynyt perinteisten molekyyli-, mikrobiologian alan, bioinformatiikan ja tilastoanalyysien lisäksi myös tieteen eturintamalta.

Hänen suuria intohimojaan ovat kestävä kehitys ja tietoisuuden lisääminen ympäristön pieneliöiden tärkeydestä ja uusien toimintamallien löytämisestä niin yksilön, yhteiskunnan, ihmiskunnan kuin koko maapallon tulevaisuuden kannalta. Christina työskentelee tällä hetkellä Helsingin yliopiston yksisolugenomiikkaprojektissa.